Rólam

raqs_hu_av-300x161_v2Kovács Ági vagyok, Gicaként is ismerhetsz :]
Orientális folklór, showhastánc és bellyfit mozgástréning oktató, csoportos fitness instruktor és jógaoktató vagyok. (Civilben kommunikációs szakember, PR menedzser és német nyelvtanári diplomám is van, de a nyelvet inkább használom, nem tanítom.)

A hastánc (meg úgy általában a Tánc) szerintem a legjobb, leghasznosabb és legegészségesebb tudatmódosító tevékenység. (És a jóga is ilyen! 🙂 

Bakos Hédinél kezdtem tanulni 2003 őszén, kb. 2006 őszétől 2011-ig Novák Viki tanítványa voltam.
Hédi időközben babaszünetet tartott és nevet váltott, Priol Hédiként tanultam tőle tovább 2011-től. (Hogy időközben kiktől tanultam még, elolvashatod >>ezen az oldalon.)

2006 tavaszától 2008 nyaráig egy önképző kört vezettem a szombathelyi MMIK-ban Málovics Noémivel, Hédi ránk bízta a csoportját mikor babázni ment, így keletkezett az önképző kör; és közben lettek “saját” kezdőink is.

2006 óta tanulok workshopokon is, folyamatosan. 

2008-ban az Oriental Dance Hungary díjazottja voltam.  Áncsán Anikó Sefirah Hastánc- és közel-keleti folklór elméleti kvízének díjazottjaként ingyenes továbbtanulást nyertem az Egyiptom Táncai nemzetközi workshop-hétvége egyik workshopján.

2008 őszétől a Tribe Paganicae tagja lettem, ez Novák Viki tribal fusion world dance (törzsi fúziós világtánc) csoportja volt.

2009-ben szintén Novák Viki megtisztelő felkérésére csatlakoztam az egyedülálló Fusionwave Dance Company-hoz, melyet így öt street táncos és négy tribal fusion táncos alkotott. Részese voltam a Venus vs. Mars táncszínházi produkciónak.

2010-ben megszületett a Kislányom. A Tánc (is) háttérbe szorult, de workshopokat továbbra is látogattam, és színpadra is léptem.
2012 őszétől workshopokon tanulok tovább.

2013 őszén elkezdtem a FAT-akkreditált Komplex orientális folklór, showhastánc és bellyfit mozgástréner oktatói képzést az Aziza Art Mozgásműhelyben, 2014-ben kiválóan megfelelt minősítéssel végeztem.

2014-ben Nesétől tanultam, Abrakadabra Hastánc és Művészeti Iskolájának Vasi Táncműhelyében.

Elvégeztem a Csoportos fitness instruktori OKJ-s képzést is a Fitness Akadémia 2014/15-ös évfolyamán.

Keleti Tánctréninget indítottam 2014. szeptemberében Szombathelyen. Ha van kedved velünk táncolni, csatlakozz!

2015-től rendszeresen látogatom első tanárnőm, Priol Hédi újraindult szombathelyi óráit, és 2015/16-ban Manca Pavli ljubljanai intenzív workshopjait.

2016/17-ben női jóga oktatói képzést végeztem a Sarasvati Alapítványnál. Nemzetközi Yoga Alliance (YAI 200) tanúsítványom van. 

 A YouTube és az online oktatóvideók korszaka előtt szorgalmasan gyűjtöttem a hastáncDVDket – ha időm engedi, írok majd róluk is.

Az írásról jut eszembe, 2008-ban kezdtem kutatni a PTE BTK Kommunikáció és Médiatudományi tanszékének hallgatójaként, miért hastáncolnak a magyar nők. Terveim szerint korábban végeztem volna a fenti témájú diplomadolgozattal, de máshogy alakult az életem. 
2018-ban befejeztem a diplomamunkát és sikeresen (jelesen) megvédtem. Köszönöm minden kérdőívkitöltő, interjúalany, és szurkoló közreműködését! <3  Nemsokára közzéteszem a kutatás eredményeit 🙂 

 

4 hozzászólás

 • shuni szerint:

  Szia, tudnál nekem segíteni, hogy Budapesten hol tudok Rádzsasztáni cigánytáncot tanulni???
  sajnos elég sok helyen keresgéltem már, de sehol sem találtam, se tanárt, se “kurzusokat”. Nagyon köszi

 • Nuada Stenonis szerint:

  Kedves Gica!
  Most találtam rá a blogodra, és azt hiszem, vissza fogok még látogatni párszor, nagyon tetszik 🙂 Picivel több, mint egy éve hastáncolok, és szívesen csipegetek fel információkat, tippeket. Az pedig mindig külön öröm számomra, ha Pécshez kötődő embereket találok a világhálón 🙂
  Üdvözlettel,
  N. S.

Hozzászólások

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..