Rólam

Kovács Ági aka. Gica | RAQS.hu

Kovács Ági vagyok, Gicaként is ismerhetsz. 
Orientális táncoktató és női jóga oktató vagyok. 
Civilben kommunikáció- és médiaszakértőként végeztem. Német nyelvtanári diplomám is van, de a nyelvet inkább használom, nem tanítom. Szeretek tanulni. 🙂 

Az orientális tánc (meg úgy általában a Tánc) szerintem a legjobb, leghasznosabb és legegészségesebb tudatmódosító tevékenység. (És a jóga is ilyen! 🙂 

Bakos Hédinél kezdtem tanulni 2003 őszén, kb. 2006 őszétől 2011-ig Novák Viki tanítványa voltam.
Hédi időközben babaszünetet tartott és nevet váltott, Priol Hédiként tanultam tőle tovább 2011-től. (Hogy időközben kiktől tanultam még, elolvashatod >>ezen az oldalon.)

2006 tavaszától 2008 nyaráig egy önképző kört vezettem a szombathelyi MMIK-ban Málovics Noémivel. Hédi ránk bízta a csoportját mikor babázni ment, így keletkezett az önképző kör; és közben lettek “saját” kezdőink is. 

2006 óta tanultam workshopokon is (folyamatosan). 

2008-ban az Oriental Dance Hungary díjazottja voltam. Áncsán Anikó Sefirah Hastánc- és közel-keleti folklór elméleti kvízének díjazottjaként ingyenes továbbtanulást nyertem az Egyiptom Táncai nemzetközi workshop-hétvége egyik workshopjára. (Mahmoud Redától, Farida Fahmytól és Sahra Saeeda-tól tanulhattam.)

2008 őszétől a Tribe Paganicae tagja lettem, ez Novák Viki tribal fusion world dance (törzsi fúziós világtánc) csoportja volt.

2009-ben szintén Novák Viki megtisztelő felkérésére csatlakoztam az egyedülálló Fusionwave Dance Company-hoz, melyet így öt street táncos és négy tribal fusion táncos alkotott. Részese voltam a Venus vs. Mars táncszínházi produkciónak.

2010-ben megszületett a Kislányom. A Tánc (is) háttérbe szorult, de workshopokat továbbra is látogattam, és színpadra is léptem.
2012 őszétől workshopokon tanulok tovább.

2013 őszén elkezdtem a FAT-akkreditált Komplex orientális folklór, showhastánc és bellyfit mozgástréner oktatói képzést az Aziza Art Mozgásműhelyben, 2014-ben kiválóan megfelelt minősítéssel végeztem.

2014-ben Nesétől tanultam, Abrakadabra Hastánc és Művészeti Iskolájának Vasi Táncműhelyében.

Elvégeztem a Csoportos fitness instruktori OKJ-s képzést is a Fitness Akadémia 2014/15-ös évfolyamán.

Keleti Tánctréninget indítottam 2014. szeptemberében Szombathelyen. Ha van kedved velünk táncolni, csatlakozz!

2015-től rendszeresen látogattam első tanárnőm, Priol Hédi újraindult szombathelyi óráit, és 2015/16-ban Manca Pavli ljubljanai intenzív workshopjait.

2016/17-ben női jóga oktatói képzést végeztem a Sarasvati Alapítványnál. Nemzetközi Yoga Alliance (YAI 200) tanúsítványom van. 

 A YouTube és az online oktatóvideók korszaka előtt szorgalmasan gyűjtöttem a hastáncDVDket – ha időm engedi, írok majd róluk is.

Az írásról jut eszembe, 2008-ban kezdtem kutatni a PTE BTK Kommunikáció és Médiatudományi tanszékének hallgatójaként, miért hastáncolnak a magyar nők. Terveim szerint korábban végeztem volna a fenti témájú diplomadolgozattal, de máshogy alakult az életem. 
2018-ban befejeztem a diplomamunkát és sikeresen (jelesen) megvédtem. Köszönöm minden kérdőívkitöltő, interjúalany, és szurkoló közreműködését! <3  Nemsokára közzéteszem a kutatás eredményeit 🙂 

 

4 thoughts on “Rólam

  1. Szia, tudnál nekem segíteni, hogy Budapesten hol tudok Rádzsasztáni cigánytáncot tanulni???
    sajnos elég sok helyen keresgéltem már, de sehol sem találtam, se tanárt, se “kurzusokat”. Nagyon köszi

  2. Kedves Gica!
    Most találtam rá a blogodra, és azt hiszem, vissza fogok még látogatni párszor, nagyon tetszik 🙂 Picivel több, mint egy éve hastáncolok, és szívesen csipegetek fel információkat, tippeket. Az pedig mindig külön öröm számomra, ha Pécshez kötődő embereket találok a világhálón 🙂
    Üdvözlettel,
    N. S.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .