MANCA Pavli WS @ Graz, 2013.04.07.

WORK HARD, DANCE DEEP!

Manca Pavli
Fotó: Alice Kiinney @ Tribal Mind

A 3 órás szünetmentes oktatás olyan volt, mint egy jó eszpresszó:
már az “illata” (lsd. alább) is csupa jót ígért,  imádtam ízlelgetni és magamévá tenni, nagyon rövidnek tűnt, viszont feldobott és lett egy halom ötletem.  Ittam Manca minden szavát :]

Miért nem csalódtam még sohasem Manca Pavli workshopjaiban?

  • Ő az egyik leginspirálóbb oktató, akivel eddig találkoztam,
  •  tetszetős, jól használható kombinációkat sajátítok el,
  •  és olyan ütős zenékre, ahol a tracklistát mintha Manca direkt nekem állította volna össze a kedvenceimből.

Amit a beharangozó ígért:

“Ez a workshop más – technikáról, izolációról és gyakorlásról szól! Manca meg van róla győződve, hogy csak az ismétlés és a kemény edzés vezet erős, ütős és mély izolációkhoz, melyek az orientális tánc magját alkotják. Érdekes kombikat fogunk kidolgozni és szétszedni, izomzatunkat a táncban komplexitásra és változatosságra ösztönözzük. Végül az otthoni gyakorlásról beszélünk – hogyan gyakoroljak egyedül otthon? Tippek-trükkök a rendszeres és strukturált otthoni gyakorláshoz!”  (a Szervező, Ghazala oldaláról: http://bellydancer.at)

A bemelegítés elég kemény volt: volt benne szadizós hasizmos, combizmos, meg jógagyakorlatok, tűréshatárig dolgoztunk.
Volt Suhaila Salimpour-féle farizomgyakorlat, amit egy számomra eddig ismeretlen, behasalós verzióban csináltunk. Érdekes látvány volt, ahogy egy teremnyi hölgy alkarra támaszkodva, békapózban, égnek meredő seggel vezényszóra mozgatja a farizmait – a tiszta izoláció és a kifinomult rázástechnika érdekében :]

Photo: Ghazala.  Words: Manca Pavli.  ""Here are the (upper!) windows of the studio after our 1st workshop in GRAZ. We sure did sweat and work like crazy!!! What a great bunch of ladies today !wow! thanks Ghazala Dance for splendid organisation ❤" - Manca Pavli "
“Here are the (upper!) windows of the studio after our 1st workshop in GRAZ. We sure did sweat and work like crazy!!! What a great bunch of ladies today !wow! thanks Ghazala Dance for splendid organisation ❤” – Manca Pavli ” | Photo: Ghazala

Aztán alapgyakorlatok következtek: csípőemelés-ejtések, nyolcasok, mellkasemelés-ejtéses kombi, mellkaskörök, mellkastolás, majd u.ezek 4 irányban haladva, alaplépésekkel kombinálva.

Utána egy 8 elemes kombó-sor következett, amit remekül rá lehetett húzni többféle zenére – dubsteptől a klasszikus dobszólóig.
Folyt.köv. az otthoni gyakorláshoz szánt tippekkel-trükkökkel!

>> https://raqs.hu/5-tipp-otthoni-gyakorlashoz-mancatol/

HOZZÁSZÓLÁSOK

Ez is érdekelhet:

Kovács Ági

A RAQS.hu tulajdonosa és szerzője vagyok. 2003 óta foglalkozom az orientális tánccal, több stílusban. Orientális folklór, showhastánc és bellyfit mozgástréning oktató, és jógaoktató vagyok. Mozgásoktatói végzettségemet csoportos fitness instruktorként szereztem. A Keleti Tánctréning alapító tulajdonosa vagyok. (Civilben kommunikációs szakértő, PR menedzser és német nyelvtanári diplomám is van, de a nyelvet inkább használom, nem tanítom.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..