Inspiráló táncos háttérkép #5

táncos idézet RAQS.hu

táncos idézet RAQS.hu

“El a testeddel az útból, hagyd a lelkedet szárnyalni!” ~ Ibrahim Farrah
Fotó: Pasquale Vitiello, 2011

Táncosként ez nem azt jelenti, hogy akkor tarthatjuk akárhogy a kezünk-lábunk, és hajlékonyabbá, izmosabbá sem kell válnunk, meg gyakorolni sem kell, mert “csakazérzésalényeg”. Nem. Véssük be a mozdulatokat, gyakoroljunk rengeteget, aztán amikor már nem a mozdulat szép kivitelezésére kell figyelnünk, engedjük el, és csak arra figyeljünk, mit akarunk kifejezni a táncunkkal. Ha egy érzelmet, akkor váljunk azzá az érzelemmé.
A testünk ne korlátozzon – alakítsuk olyanná, hogy elérjük a maximumot, amit kihozhatunk belőle. Amikor elértük a saját fizikai határunkat, szárnyaljunk tovább – mert a tudatunk lehetőségei korlátlanok. :]

Ha kezdőként, kedvtelésből táncolsz, akkor segít, ha nem azzal foglalkozol, hogy a tested ezt vagy azt a mozdulatot még nem tudja tökéletesen. Ha bénának érzed Magad, attól nem fog könnyebben menni. Csak tedd meg a legpontosabb, legszebb mozdulatot, ami azon a napon Tőled telik, és merülj bele a zenébe – segít! Azt fogod észrevenni, hogy egyre könnyebben megy :]

A fotót letöltheted háttérképnek, ha szeretnéd.
(Klikk jobb egérrel és Fotó mentése.)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Ez is érdekelhet:

Kovács Ági

A RAQS.hu tulajdonosa és szerzője vagyok. 2003 óta foglalkozom az orientális tánccal, több stílusban. Orientális folklór, showhastánc és bellyfit mozgástréning oktató, és jógaoktató vagyok. Mozgásoktatói végzettségemet csoportos fitness instruktorként szereztem. A Keleti Tánctréning alapító tulajdonosa vagyok. (Civilben kommunikációs szakértő, PR menedzser és német nyelvtanári diplomám is van, de a nyelvet inkább használom, nem tanítom.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .