Hastáncnap Hédivel az Őrségben 2010.07.10.

Priol Hédi hastánc

Örömömben világgá is twitteltem:

imádok táncolva feltöltődni az Őrségben. Kisimulnak a lelkem / tudatom ráncai.

És ez mindig így történik, akárhányadszor is jutok el Hédi hastáncnapjaira. Priol (korábban Bakos) Hédi hétköznapi órái is ilyenek: nem csak a testemet mozgatják meg, a tudatom is felüdül.  Van valami megfejthetetlen Hédi lényében, amitől árad belőle a harmónia, és élménnyé válik a legegyszerűbb mozdulat is.  Ahogy oktat, az valami különösen üdítő keveréke a rekreációs, spirituális, és harmonikus hastáncnak.

Pedig nem  vagyok az a köldöknézegetős, öt méterrel a föld fölött lila ködben lebegős típus, tehát nem azért írom ezeket: pl. Shakti Morgane “hastáncmeditációja” nekem már eléggé sok. Szerencsére Hédi órái tánchozragadtabbak, csak módszereiben más, mint a többi hastáncedzés: játékosabbak, több időt hagynak a mozdulatok és magunk felfedezésére. Csapatépítő elemek is bekerülnek, kibontakoztatja a kreativitásunk. Mint pl. a rövid fátylas koreo, improvizatív részekkel. Ez a külföldi mestertanárok workshopjain is tetszett, személyesebbé válik tőle a koreográfia.

fátylas Priol Hédi

Másfél órás blokkokra osztotta Hédi a napot, a fátyol volt a középpontban. Csak a délutáni két blokkon vettem részt, jó lett volna d.e. is, a technikai alapozáson. A sorrendben második, délután első blokkban egy fátylas koreot tanultunk, és ami nagyon tetszett, hogy icipicit kiwido is került a kezünkbe, amit én eddig poi néven ismertem (aztán most utánanéztem & kiderült, hogy a kiwido a poi egyik fajtája). Annyira megtetszett, hogy el is határoztam, be fogok szerezni egyet: amellett, hogy jó móka, nagyon jól lehet vele (has- & 1éb)táncmozdulatokkal kreatívkodni, vállakat lazítani.

Priol Hédi hastánc

A 3., délután második blokkba kreativitás- és csapatépítő, készségfejlesztő gyakorlatok és játékok kerültek (a szabadban), utána tánc az erdőben, ami nagyon érdekes tapasztalat, és szintén nagyon üdítő (főleg a melegben 🙂 szerencsére aznap még nem hőség volt, csak simán jó idő). Amikor először mentem Hédivel az erdőbe táncolni, talán hat éve, még nem igazán tudtam mit kezdeni magammal a szokatlan szituban. Ezúttal sikerült kikapcsolnom és a természet hangjaira táncolni, mozogni.

Az erdőből visszajőve beszélgetés, kávé (ami meleg maradt a termoszban) és hozzávalói, plusz csoki következett egy szilvafa árnyékában az egyik szeren. Nem is emlékszem Hédi honnét varázsolta elő őket hirtelen. Itt már Babám is csatlakozott hozzánk, imádom ezeket a tökéletes pillanatokat.  : ]

(A következő hastáncnap augusztus 07-én lesz. )

A fotók forrása: Hédi oldala, a http://hastancmozgas.wordpress.com

HOZZÁSZÓLÁSOK

Ez is érdekelhet:

Kovács Ági

A RAQS.hu tulajdonosa és szerzője vagyok. 2003 óta foglalkozom az orientális tánccal, több stílusban. Orientális folklór, showhastánc és bellyfit mozgástréning oktató, és jógaoktató vagyok. Mozgásoktatói végzettségemet csoportos fitness instruktorként szereztem. A Keleti Tánctréning alapító tulajdonosa vagyok. (Civilben kommunikációs szakértő, PR menedzser és német nyelvtanári diplomám is van, de a nyelvet inkább használom, nem tanítom.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..