Hastánckutatás 2008 – nincs vége!

Hastánckutatás diplomadolgozat 2018 Kovács Ágnes

Tudod, meginterjúvoltam és lekérdőíveztem 2008-ban a magyar hastáncvilágot a diplomamunkámhoz.

Aztán közbejött az életem: először időigényes munkák, aztán kislányom született, és nem készültem el vele a határidőre. Mivel nem akartam csak úgy összecsapni, pihent a félkész anyag. Idén, tíz év elteltével lejár a végső határidő. Nem szerettem volna, hogy elvesszen az egyetemi kiegészítő képzésbe és a kutatásba fektetett időm, energiám és pénzem – nekiálltam, hogy befejezzem. 

Azóta sem lett több időm, de igazán szerettem volna, hogy sikerüljön. Kértelek is a facebook oldalamon, hogy gondolj rám és szurkolj nekem, hogy be tudjam fejezni, és időben le tudjam adni. Nagyon-nagyon köszi ezúton is! 🙂 

Hastánckutatás diplomadolgozat 2018 Kovács Ágnes


“Orientális tánc Magyarországon. Miért hastáncolnak a magyar nők?”
Ez a diplomadolgozatom címe. 10 év után végül elérkezett az idő (főleg a sürgető legvégső határidő), hogy végre befejezzem és megvédjem.
2018. júni. 5-én kedden lehetett nekem és a hastáncos dolgozatnak szurkolni. Köszönök minden segítő gondolatot és üzenetet! <3 
Sikeresen (sőt jelesen) megvédtem, és ahogy ígértem, nemsokára meg is osztom a kutatás eredményeit.
Folyt.köv! 

interjúk

Az a tervem, hogy nemsokára megkeresem egykori interjúalanyaimat, a hazai hastáncvilág nagy alakjait a tíz évvel ezelőtti interjúik leiratával. 

Arra gondoltam, hogy sokatokat érdekelne a teljes interjúanyag, nem csak a szakdolgozatban szereplő idézetek. 
Ezért megkérdezem Őket, hogy hozzájárulnak-e, hogy publikáljam névvel vagy anélkül a 10 éve készült interjút – a mai, tíz évvel későbbi gondolataikkal, kiegészítéseikkel együtt.  

Sőt, szívesen megkérdeznék olyan táncosokat is, akik a kutatás idején még “csak” ígéretes tehetségek voltak, de mára már a hazai hastáncvilág elismert szereplői. 

Remélem, Te is szívesen elolvasnád 🙂 

Örömteli napot és táncokat! 

Ági

HOZZÁSZÓLÁSOK

Ez is érdekelhet:

Kovács Ági

A RAQS.hu tulajdonosa és szerzője vagyok. 2003 óta foglalkozom az orientális tánccal, több stílusban. Orientális folklór, showhastánc és bellyfit mozgástréning oktató, és jógaoktató vagyok. Mozgásoktatói végzettségemet csoportos fitness instruktorként szereztem. A Keleti Tánctréning alapító tulajdonosa vagyok. (Civilben kommunikációs szakértő, PR menedzser és német nyelvtanári diplomám is van, de a nyelvet inkább használom, nem tanítom.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .