Győrffy Kata workshop @ Szhely, 2010.04.18.

Győrffy Kata Beledy Pop koreo workshopján vettem részt Szhelyen az Öntödében. Egy csöppnyit késtem (a babám sokáig evett, és nem volt szívem leszerelni magamról), így a bemelegítésről sajna lemaradtam, az elemek / kombik gyakorlására értem oda, épp mielőtt belevágtak volna a koreoba.

Nagyon ki voltam már éhezve egy jó kis raqs sharqi ws-ra, a tavaly májusi Raqia-workshop óta nem voltam ilyenen.(Egy-két órán jártam Hédinél, első tanáromnál, akinek az óráin mindig abszolút feltöltődöm,  ezen kívül csak a videók maradtak.) Imádom a tribal fusiont is, de önmagában kevés lenne, hiányzik mellette az “oldszkúl” hastánc.

Kata workshopja a következőket ígérte:

“Vidám, játékos, könnyed, élvezetes és nagyon okos tánckűr, egy régi legendás zene felújított változatára Yousry Serif feldolgozásában. Nagyon finom csípőtechnikák és sodró lépéskombinációk koreográfiája.  Szép kihívás a táncosnak, mivel sok és izgalmas orientális elemmel van tele. Kiválóan alkalmas arra, hogy igazán mesélhess a táncoddal. Ezzel a koreográfiával csoportjaim és szólistáim több alkalommal nyertek első díjat.”

Volt sok perzsa elem a karmunkában, Reda lépéskombinációk, egy kis szaidi, és az ígért fincsi csípőkombik.  Műfajához (baladi) képest kifejezetten elegáns koreo, tetszett.

Azért a Reda kombival megint küzdöttem, pedig egyáltalán nem volt bonyolult – nem ártott volna anno rágyúrnom a tavalyelőtti Reda-Fahmy workshopokon tanultakra..

Egyébként tetszett, hogy amint látta Kata, hogy egyik-másik elem nem megy, leálltunk a koreoval, nagyító alá vettük azt az egy kombit, és amikor már elfogadható lett, mentünk tovább. Örülnék technikai raqs sharqi ws-oknak itt a közelben, pl. havi rendszerességgel.


HOZZÁSZÓLÁSOK

Ez is érdekelhet:

Kovács Ági

A RAQS.hu tulajdonosa és szerzője vagyok. 2003 óta foglalkozom az orientális tánccal, több stílusban. Orientális folklór, showhastánc és bellyfit mozgástréning oktató, és jógaoktató vagyok. Mozgásoktatói végzettségemet csoportos fitness instruktorként szereztem. A Keleti Tánctréning alapító tulajdonosa vagyok. (Civilben kommunikációs szakértő, PR menedzser és német nyelvtanári diplomám is van, de a nyelvet inkább használom, nem tanítom.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..