3 hasznos ábra a hastánc stílusairól, főleg a törzsi / fúziós stílusokról

m melyik stilus honnet ered

3 jól áttekinthető, világos hastánc diagram:

1.  Az elsőről azt tudjuk meg, hogy a közel-keleti táncokból milyen hastáncstílusok fejlődtek, és ezek hogyan kapcsolódnak egymáshoz. Nadira Jamal állította össze 2009-ben:

hastánc stílusok műfajok Dances With Roots in Middle Eastern Dance(Felnagyíthatod, ha ráklikkelsz.)

 

 2.  A második a törzsi stílus fejlődéstörténete, az ATS-től a tribal fusion (törzsi fúzió) irányzataiig:

ATS és a törzsi stílusok családfája

Ezt az ábrát Lucy Rainer készítette, és a Twisted Gypsy oldalán publikálták, ahol elolvashatjuk, mi az az ATS Carolena Nericcio, a FatChanceBellyDance vezetője szerint. Ő hozta létre és védette le az American Tribal Style ® -t, azaz az amerikai törzsi stílust.)

 

 3.  A harmadik ábrán a törzsi és a törzsi fúziós stílus családfáját láthatjuk: melyik nagy név kitől tanult, melyik stílus képviselője honnét merített inspirációt. A diagramot Joós Judit oldalán találtam, szerzője Jill Parker, a FatChanceBellyDance alapító tagja, az UltraGypsy alapítója.

Tribal fusion családfa
Ha szerinted is hasznos, itt tudod megosztani:

HOZZÁSZÓLÁSOK

Ez is érdekelhet:

Kovács Ági

A RAQS.hu tulajdonosa és szerzője vagyok. 2003 óta foglalkozom az orientális tánccal, több stílusban. Orientális folklór, showhastánc és bellyfit mozgástréning oktató, és jógaoktató vagyok. Mozgásoktatói végzettségemet csoportos fitness instruktorként szereztem. A Keleti Tánctréning alapító tulajdonosa vagyok. (Civilben kommunikációs szakértő, PR menedzser és német nyelvtanári diplomám is van, de a nyelvet inkább használom, nem tanítom.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .