2 éve a Tribe Paganicae-val

Tribe Paganica

Idén 7 éve kezdtem hastáncot tanulni. Ebből az utóbbi kettő a különféle workshopok mellett a Tribe Paganicae jegyében telt, Fusionwave Dance Company-s közjátékkal.

Fusionwave Dance Company, hölgyszekció. 2009.
Fusionwave Dance Company – hölgyszekció – 2009. (Balról: Gica =én, Novák Viki, Hegedűs Barbi)

Start Wearing Purple a Fusion Wave Dance Company-vel @ Venus vs. Mars, Szombathely, 20
Start Wearing Purple a Fusionwave Dance Company-vel @ Venus vs. Mars, 2009.
Fusionwave Dance Company Agora Fesztivál Szombathely 2009
Türkizben a Fusionwave Dance Company-vel @ Agora Fesztivál, Szombathely, 2009.

 

Szmájl Págánika @ Nasreen Gála, Zalaegerszeg
Szmájl Págánika (= Tribe Paganica) @ Nasreen Gála, Zalaegerszeg.(Én elöl kékben, 7 hónapos pocakkal 🙂

Mindkét társulatot Novák Viki hívta életre, aki ma hazánkban a tribal fusion stílus leghitelesebb képviselője, (és emlékszem élőzenés raqs sharqi szólóira is, ami alapján kijelenthetem, hogy) Magyarország egyik legjobb hastáncosa.

(A videón Viki egyik kedvenc számomra, Aphex Twintől az Outside Kick Ass Violin Solo-ra táncol.)

A következő linken “törzstársam”, Aster / Lepold Ágnes írása olvasható, amelyben Novák Viki vezette útjáról ír, benne a Tribe Paganicae-ban töltött évekről. Az első bekezdésben Vikinek szóló köszönő sorait akár én is írhattam volna, minden szavát ugyanígy érzem! (Egyet kivéve, hogy engem Priol Hédi indított el az úton. : )

Az említett írás >> http://asterbellydance.weebly.com/utam-2004-2010.html

Ezennel bevallom, a jövőben én is kevesebb időt tervezek a Tribe-ra szánni, mert egyre tisztábban látom, a koreók sosem voltak az én világom. Folyton elrontom őket, és ehhez képest túl sok időt ölök beléjük. Egy Viki kaliberű oktató ilyen közeli elérhetőségben ritka kincs: ezért az óráiról a továbbiakban sem szeretnék lemondani. A közös próbák és fellépések terére viszont kiteszem a “bizonytalan ideig szünetel” táblát.

Tribe Paganicae a Palace-ban
Tribe Paganicae @ Palace, Szombathely | Vaskarika.hu | 2010.12.10.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Ez is érdekelhet:

Kovács Ági

A RAQS.hu tulajdonosa és szerzője vagyok. 2003 óta foglalkozom az orientális tánccal, több stílusban. Orientális folklór, showhastánc és bellyfit mozgástréning oktató, és jógaoktató vagyok. Mozgásoktatói végzettségemet csoportos fitness instruktorként szereztem. A Keleti Tánctréning alapító tulajdonosa vagyok. (Civilben kommunikációs szakértő, PR menedzser és német nyelvtanári diplomám is van, de a nyelvet inkább használom, nem tanítom.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..