Tribal Camp @ Szigliget, 2010.06.17-20.

Majdnem egy hónapja volt már, de annyira említésre méltó, hogy muszáj írnom róla:
nem is tudom eldönteni, hogy az ujjcines órákat imádtam a legjobban, vagy a tribal fusion koreót, vagy a technikai “nyúzást”, vagy ATS-t, vagy…?!

Novák Viki tánctábora evidencia, mert ugye ő a LEG az általam olyannyira kedvelt tribal fusion műfajban Magyarországon. (Legrégebb óta + legeredetibb gyökerekből = leghitelesebben, legötletesebben, legváltozatosabban, legjobban, stb.) És a tudását nagyon követhetően át is tudja adni. A technikai “cseszegetős” – vagy inkább javítgatós, legyünk választékosabbak – blokk külön tetszett, mert így lehet sokat fejlődni. Hogy aztán ATS-órák is voltak, az plusz örömteli meglepetés volt.

Ja, ugye ha lefordítjuk a stílusok neveit, akkor törzsi fúziót meg amerikai törzsi stílust kapunk, ami kicsit bénán hangzik magyarul, mert a “törzsi”-ből ált. mindenki közép-afrikai törzsi táncosokra asszociál lándzsákkal és/vagy fűszoknyában, ami azért elég más. Így maradok az eredeti elnevezésüknél. Akit érdekel, mik ezek, utánaolvashat itt <<, magyarul. Englisül a sokkal részletesebb wikipédiát ajánlom.

A Tribal Camp helyszíne egy szakszervezeti üdülő volt Szigligeten, gyönyörű panorámával és meglepően modern faházakkal: pl. az LCD tévék tutira nem az átkosból ragadtak ott.  (Jó, nekem 1általán semmilyen tévém nincs szerencsére, ezért is csodálkoztam rá.)  A félpanzió vega óhajunkat is teljesítette, kedves, segítőkész volt a személyzet.
Szimpatikus volt a családbarát szemlélet, a Tribe-tagok mind gyerekestől érkeztek (már akinek van, és gyermek- vagy fiatalkorú).  Így nincs dilemma, anyu tánctáborozzon vagy a család nyaraljon: kettő az egyben. Hogy nem volt igazán strandidő és esténként felbukkantak a szúnyog-osztagok, arról nem a Tribal Camp tehet, és tánchoz  kifejezetten kellemes volt a hőmérséklet.

Az órákon csak a tükör hiányzott, de azért jól elvoltunk nélküle. A meghirdetett progi délelőtt-délutánonként másfél-másfél óra táncot ígért, ezt volt, hogy túl is teljesítettük, annyira belemelegedtünk.  Vagy az ATS varázsa tette…
Az ujjcines, táborzáró óra után is úgy éreztem, hogy nem volt elég. (Igaz, elalvások és babaetetések rövidítették a gyakorlatozásom.) Jövőre Vikivel ugyanott?

HOZZÁSZÓLÁSOK

Ez is érdekelhet:

  • Nincs kapcsolódó bejegyzés.

Kovács Ági

A RAQS.hu tulajdonosa és szerzője vagyok. 2003 óta foglalkozom az orientális tánccal, több stílusban. Orientális folklór, showhastánc és bellyfit mozgástréning oktató, és jógaoktató vagyok. Mozgásoktatói végzettségemet csoportos fitness instruktorként szereztem. A Keleti Tánctréning alapító tulajdonosa vagyok. (Civilben kommunikációs szakértő, PR menedzser és német nyelvtanári diplomám is van, de a nyelvet inkább használom, nem tanítom.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..